GNG.PF.100 dossier steekproef V2 Maart 2024

Gewijzigd op Za, 9 Mrt om 7:51 AM

Steekproef – (audit dossier) controle – toezicht - review

Algemeen

Global Network Group (GNG) is actief als conformiteitsbeoordelende instantie (certificeringsinstantie). Ondermeer ADR Register, ICR Coach Register en EMCI Register zijn onderdeel van Global Network Group. Sinds 28 april 2008 is GNG ISO 9001 gecertificeerd door LRQA (voorheen: Lloyds Register). Alle GNG certificeringsprocessen worden uitgevoerd tegen de internationale ISO normering.

Onpartijdig – onafhankelijk

Een essentieel onderdeel van de certificering tegen de ISO normering is het vereiste dat GNG als conformiteitsbeoordelende instantie 100% onafhankelijk en onpartijdig is en werkt tegen objectieve procedures. Om dit te toetsen wordt toezicht gehouden.

ICC Council

ICC Council (Global Network Group Quality Management) is interne toezichthouder bij Global Network Group. ICC Council is zelfstandig bevoegd en kan verbetermaatregelen opleggen. Onderdeel van het toezicht is het steekproefsgewijs controleren van de initiële- en hercertificeringsdossiers. Alle certificaten worden mede ondertekend door ICC Council.

Extern toezicht

Global Network Group hecht belang aan extern toezicht. Ondermeer LRQA (voorheen: Lloyds Register) is een externe toezichthouder. Belanghebbenden en stakeholders kunnen extern toezichthouden. Dit betreft ondermeer toezicht door overheden en beroeps- en sectorale organisaties.

Steekproef

Bij een steekproef wordt het gehele dossier gecontroleerd op inhoud en/of procedure. Na de controle wordt het dossier vrijgegeven voor certificering of terugverwezen naar office operations. Bij een terugverwijzing dienen de bevindingen te worden opgelost. Tijdens de steekproef wordt de certificering niet toegekend, waardoor de behandeling van het certificeringsverzoek wordt vertraagd. In beginsel duurt een steekproef controle maximaal 1 kalendermaand. Steekproefdossiers worden ad hoc gekozen of door office operations voorgedragen. Een voordracht kan ondermeer worden gedaan bij bijzondere (dossier) omstandigheden.

Voorwaardelijke certificering

Indien de aanvrager een spoedeisend belang heeft en de steekproef wordt toegepast, kan de aanvrager om de voorwaardelijke certificering verzoeken. Global Network Group besluit hierover. Indien tijdens de voorwaardelijke certificering niet aan de voorwaarden wordt voldaan, wordt de certificering geschorst of ontnomen (geroyeerd/doorgehaald).